De vele voordelen van beleggen met een demorekening

De vele voordelen van beleggen met een demorekening

Beginnende beleggers zitten vaak vol vragen. Hoe maak je bijvoorbeeld een goede start en voorkom je financiële risico’s? Al het begin is lastig, maar gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden die je op weg helpen in de financiële wereld. Zo kun je leren beleggen met behulp van een zogeheten demorekening. Daarmee verken je de beurswereld online zonder direct geld te hoeven investeren. Wat zijn de voordelen van beleggen met een demorekening?

Oefenen met virtueel zakgeld

De opkomst van het internet heeft ook de beleggingswereld voorgoed veranderd. Zo is het tegenwoordig vrij eenvoudig om interessante informatie, strategieën en cursussen over beleggen te vinden. Daarnaast biedt het internet de mogelijkheid om een demorekening te openen. Daarmee zet je op een veilige manier je eerste stappen in de beleggerswereld. Je ontvangt namelijk virtueel zakgeld waarmee je kunt oefenen met beleggen. Het is ontzettend fijn dat je dit vanuit je luie stoel kunt doen. Demorekeningen werken namelijk zowel op de computer als tablet en smartphone. Internet heeft de beleggingswereld dan ook een stuk toegankelijker gemaakt.

Beleggen vanuit huis

Voor veel mensen is het een groot voordeel dat ze vanuit huis kunnen leren beleggen. Een demorekening brengt bovendien geen financiële risico’s met zich mee. Je kunt volop oefenen met het virtuele geld, bijvoorbeeld 20.000 euro. Door de demorekening weet je vrij snel wat werkt en wat niet werkt. Bovendien is het bij veel demorekeningen mogelijk om te oefenen in andere munteenheden. Op die manier doe je niet alleen ervaring op met de Euro, maar bijvoorbeeld ook met de Dollar of Yen. De meeste demo’s bevatten een aantal interessante cursussen. Denk bijvoorbeeld aan een cursus winstgevend beleggen, waarin je leert om succesvol te beleggen. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het openen van posities?

Demorekening is toegankelijk voor iedereen

Over het algemeen werkt de software van een demorekening redelijk eenvoudig. Het moet namelijk toegankelijk zijn voor iedereen die interesse heeft in de financiële wereld. Voor het gebruiken van de demo dien je een account te openen bij een broker. Online zijn bijvoorbeeld Alex en Binck erg populair en betrouwbaar. Maar ook traditionele banken zoals de Rabobank, ING en ABN Amro bieden de mogelijkheid om online de beurs op te gaan. Voor het maken van een demo account hoef je meestal slechts je e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Vul vervolgens een fictief bedrag in om te beginnen, bijvoorbeeld 30.000 euro. Je kunt meteen aan de slag met het fictieve rendement.

Klaar om de beleggingswereld te veroveren

Een van de grote voordelen van beleggen met een demorekening is dat je op een laagdrempelige manier kennismaakt met de beurswereld. Je maakt kennis met de software, beschikbare instrumenten en allerlei beurstermen. Geef het aan bij de broker wanneer je er klaar voor bent om een echte beursrekening te openen. De kans is groot dat je veel zelfverzekerder begint. Door de demorekening weet je namelijk precies wat je te wachten staat. En zoals men altijd zo mooi zegt: kennis is macht.

Reacties zijn gesloten.