Handige tips voor beleggen in 2017

Handige tips voor beleggen in 2017


De situatie in de wereld heeft grote invloed op de beurs. Zo deden de Brexit en de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten de beurzen tijdelijk op zijn grondvesten schudden. Gelukkig ziet het er economisch gezien goed uit voor 2017. De economische groei in Nederland zet bijvoorbeeld gestaag door. Met deze handige tips voor beleggen in 2017 boek je hopelijk ook als belegger succes.

Tip 1 – Wees alert

Na een jarenlange crisis kruipt de financiële wereld anno 2017 eindelijk weer uit een diep dal. Zo vertoont de Nederlandse economie een mooie groei, daalt de werkloosheid en stijgen de huizenprijzen flink. Wat de economie betreft is het een goed moment om te gaan beleggen. Besef wat dat de financiële markten kwetsbaar blijven. Wees tijdens het beleggen dan ook altijd kritisch en voorzichtig. De economische situatie lijkt rooskleurig, maar er zitten altijd addertjes onder het gras. Daarvoor dien je alleen maar even te kijken naar de geopolitieke situatie. Zo is het niet te voorspellen welk effect de Brexit in 2017 verder gaat hebben op de beurs. Ook de koers die de nieuwe Amerikaanse president Trump zal gaan varen blijft onduidelijk.

Tip 2 – Beleg met een objectieve blik

De meest succesvolle beleggers hanteren een objectieve blik. Probeer je op de beurs nooit teveel te laten meeslepen door de waan van de dag. Wel is het belangrijk om objectief te kijken naar grafieken. Vanuit de statistische gegevens kun je een conclusie trekken, die hopelijk de juiste blijkt te zijn. Toch is het ook bij grafieken essentieel om objectief te kijken. Mensen hebben namelijk de neiging om te zien wat ze willen zien. Om dit te voorkomen kun je het beste een bepaalde methodologie hanteren. Als beginnende belegger heb je dit natuurlijk niet bij de hand. Om een bepaalde visie te ontwikkelen is het goed om te kijken naar bepaalde trends op de financiële markt. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde aandelen die het al langere tijd goed doen. Probeer aan de hand daarvan een strategie te bedenken, en hanteer dit de komende jaren.

Tip 3 – Denk helder en gestructureerd

Om succesvol te beleggen in 2017 dien je de financiële markt haarscherp in de gaten te houden. Hoe reageren beleggers op bepaald nieuws, en hoe valt dit terug te lezen in de grafieken? Zo kunnen prijsveranderingen door een bepaalde gebeurtenis snel optreden. Hoe dan ook levert het lezen van grafieken je veel interessante inzichten op. Probeer daarbij rationeel te denken, en laat je gevoel niet overheersen. Natuurlijk klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het voor het beleggingsjaar 2017 essentieel om gestructureerd, helder en objectief te denken.

De beursparel van de AEX

Tenslotte nog een paar aandelen die het in 2017 waarschijnlijk goed gaan doen. Zo wordt ‘ASML’ op dit moment de ‘beursparel van de AEX’ genoemd. Dit bedrijf is onder andere verantwoordelijk voor de productie van chips in computers, laptops en smartphones. Het is een zeer innovatief en ambitieus bedrijf dat de komende jaren naar een miljardenwinst streeft.

Reacties zijn gesloten.